Syddanske Ingeniørstuderendes Fællesråd byder endnu engang samtlige nye tekniske studerende på Syddansk Universitet velkommen og inviterer til SIF Rustur 2022


Tilmeld dig her!

Bemærk: vi har et begrænset antal pladser!

Du kan tilmelde dig indtil tirsdag d. 13/09 kl. 20:00.


På SIF Rustur 2022 bliver du, over en hel weekend, rystet godt og grundigt sammen med dine medstuderende. Weekenden kommer til at byde på masser af aktiviteter, såsom natløb og ingeniøropgave, samt en udklædningsfest (mere info om dette på mail), som til sammen hjælper dig med at lære dine medstuderende bedre at kende (både inden for dit eget studie og på tværs) og giver dig derved en bedre studiestart!

SIF Rustur-billetten koster 300 kr. (inkl. forplejning, bustur og overnatning for en hel weekend) og ligger fra fredag d. 16. sep. 2022 til søndag d. 18. sep. 2022. Du skal være SIF-medlem for at kunne deltage.
Ved køb af billet til turen får du nedsættelse i kontingentet ved SIF, så det kun koster 100 kr. at blive medlem af SIF i 5 år (Normalpris for 5 års medlemskab: 250 kr.). Du kan læse meget mere om hvad SIF laver og dine medlemsfordele her på hjemmesiden.
Den samlede pris for SIF Rustur og 5 års SIF medlemskab er altså 400 kr.

Der er begrænsede pladser, og derfor anbefaler vi studerende at købe billetten hurtigst muligt når der åbnes for tilmelding. Der kan maks. deltage 400 nye studerende med på SIF Rustur. Tilmeldingsfristen er tirsdag d. 13. september kl. 20:00!

Da fokus for SIF Rustur er fællesskab over druk, har vi år valgt ikke at holde fest om fredagen, og så holde et brag af en fest lørdag. Løbende under rusturen vil der være aktiviteter hvor du får mulighed for at møde dine medstuderende på en anderledes måde.

Vi vil også meget gerne slå et slag for at rusturen er til for fællesskab, og ikke for ydmygelse eller latterliggørelse af de nye studerende. Vi tager meget stor afstand fra andre rusture/studiestarts ture hvor studerende tvinges til f.eks. nøgenløb, eller hvor de fratages deres telefoner el. lignende. Vi følger selvfølgelig SDU’s adfærdskodeks. Vi sælger alkohol og fester om lørdagen. Men er selvfølgelig ikke er krav at alle skal feste og drikke alkohol. Vi tolerere ikke gruppepres, og det er helt okay at sige fra til alt i løbet af hele weekenden.

Sponsorerne af SIF rustur 2022
TUSIND TAK ❤

FAQ

INGEN FROKOST FREDAG

Bemærk at der ikke bliver serveret frokost om fredagen før afgang. Du skal altså selv sørge for at have spist frokost (fx medbragt eller købt i kantinen på SDU) INDEN vi kører fra SDU. Første måltid om fredagen er aftensmaden.

Tidsplan til rusturen?

Vi vil ikke offentliggøre en præcis og streng tidsplan for rusturen. Men her ses en kort gennemgang at de ting der skal laves:

Fredag: 

 • 12:00: Indtjekning til rusturen foran TEK. Hav jeres studiekort klar
 • Ankomst til Strib. Velkomst i den store sal.
 • Sociale aktiviteter.
 • Aftensmad.
 • SIF QUIZ i den store sal
 • Hygge uden planlagt aktivitet (Baren er selvfølgelig åben)
 • Godnat

Lørdag: 

 • Godmorgen og morgenmad
 • Ingeniørudfordringen
 • Frokost
 • Point-løb
 • Aftensmad
 • Tema-Fest: 00’erne
 • Godnat

Søndag:

 • Godmorgen og morgenmad
 • Oprydning og rengøring
 • Busserne kører fra Strib
 • ca. 13:30 Ankomst på TEK
Pakkeliste: Hvad skal jeg tage med

Herunder ses en pakkeliste over de ting du skal have med på rustur:

 • “Normal Tøj” til 2 dage
 • Toiletsager
 • Pung -> Det gule sundhedskort, hvis der skulle ske noget.
 • Beklædning til at være udenfor – også hvis det småregner lidt
 • Udklædning til festen (00’er tema)
 • Sovepose/Dyne+Pude
 • Liggeunderlag eller luftmadras
  • Bemærk at du kun på have en 2-mands luftmadrads med hvis du på forhånd har aftalt at sove med en anden. Vi har ikke plads til at alle kan have en 2-mands luftmadrads med
Hvad er IKKE tilladt at tage med?

Følgende genstande må bl.a. IKKE tages med på SIF Rustur:

 • Computer, bøger etc.
 • Kamera – vi har et!
 • Værdigenstande, som du ikke vil lade ligge i et rum med andre mennesker
 • Hunde og katte
 • Alkohol – bortvisningsgrund
 • Narkotika eller andet ulovligt af nogen art – naturligvis også bortvisningsgrund

Brug din sunde fornuft. Hvis du ikke ønsker at lade en ting blive stående i et lokale med mange andre mennesker, så lad være med at tage det med.

Hvor skal vi hen?

SIF Rusturen foregår i Strib fritids og aktivitetscenter. Vi kører busser til og fra Strib. Du skal bare møde op kl. 12:00 på dagen foran TEK. Så kører busserne dig til Strib.
Busserne kører dig også tilbage fra Strib så du er ved TEK om søndag ca. kl. 14:00.

Jeg har undervisning til senere end kl. 12:00 på afgangsdagen. Skal jeg pjække for at komme med?

Hvis du har timer efter kl. 12:00 om fredagen når vi tager afsted, så bliver de timer flyttet. Vi har fået lovning fra TEK at I har fri kl. 12:00 den dag. Hvis timerne endnu ikke er flytttet, så tag fat i os på formand@sif.sdu.dk.

Vi har et lokale på TEK hvor vi har mulighed for at låse skoletasker inde over weekenden. I kan bruge lokalet til at opbevare jeres computer og andet I ikke vil have med på rusturen.

Lokalet låses når vi kører fra TEK om fredagen, og låses først op igen når busserne ankommer kl. 14:00.

Hvorfor står der tilmelding koster 480 kr. på Nemtilmeld? Er der gebyr på tilmelding?

Nogle misforstår når vores tilmeldingsystem Nemtilmeld skriver:

I alt: 400,00
Heraf moms: 80,00
 
Det betyder altså ikke at prisen er 480 kr. i alt. Du skal stadig kun betale 400 kr.
Nemtilmeld skriver bare hvor mange af de 400 kr. er moms. 
 
Der er altså ingen skjulte gebyrer for deltagere uanset hvilken betalingsmetode du bruger. Prisen på rusturen er 400 kr., og det er det eneste du betaler.
Jeg har tilmeldt mig rusturen. Hvornår får jeg mere information om turen?

Mere information om turen, herunder dit gruppenummer, afgangstider fra SDU, aktiviteter under turen, hvad du skal medbringe osv. bliver sendt ud efter tilmeldingsfristen mandag d. 13. september kl. 20:00. Vi skal først have alle tilmeldinger på plads før vi kan danne grupperne og sende information ud til jer.

Jeg kan ikke komme med alligevel. Kan jeg få mine penge tilbage?

Det er muligt at kunne afmelde sig SIF Rustur 2019 frem til og med tilmeldingsfristen d. 13. september 2022 kl. 20:00. Herefter er det ikke længere muligt at kunne få refunderet sin billet.

Kommer jeg i gruppe med andre fra mit studie?

Alle deltagere bliver indtil i grupper, således at hver gruppe har 2 studier repræsenteret (så vidt det passer sammen med tilmeldinger). Derved bliver du sat sammen med 3-7 andre fra dit eget studie samt ca. lige så mange fra et andet studie. Mere information om dette bliver sendt sammen med velkomstmailen efter tilmeldingsfristen.

Hvordan kommer vi til/fra SIF Rustur?

Der afgår busser fra TEK på SDU om fredagen ca. kl. 12:30 og vi er hjemme igen ved TEK om søndagen ca. kl. 14:00. Du vil blive tildelt en bus efter din tilmelding og det er vigtigt at du husker denne. Mere information om dette samt afgangstider modtager du på mail op til rusturen.

Må jeg tage eget alkohol med?

Det er strængt forbudt at medbringe sit eget alkohol på SIF Rustur og vil medføre bortvisning fra turen! Det er kun tilladt at købe drikkevarer i baren.

Rygning er tilladt i et specielt afmærket rygeområde.  

Det er naturligvis også forbudt at medbringe andre ulovlige rusmidler.

Hvordan betales i baren?

Der kan kun betales med MobilePay og normale Visa/MasterCard kort.

Det er ikke muligt at betale med kontanter.

Hvordan er soveforholdene?

Man sover i en gymnastiksal hvor der er tydeligt markeret hvor man må ligge sin luftmadras eller underlag. Det er vigtigt for brandsikkerheden at man sover indenfor de markerede områder.

Der er 2 sovesale. Den ene sovesal er blandet mandlige og kvindelige studerende. Den anden lidt mindre sovesal må kun benyttes af kvindelige studerende.

Dette er tydeligt markeret ved indgangen til sovesalene.

Må jeg tage en dobbelt luftmadras med?

Overnatning foregår i store sportshaller, men pladsen kan blive trang. Det er derfor ikke tilladt at tage dobbeltluftmadrasser med, med mindre du har aftalt at sove sammen med en anden.

Kan jeg købe en billet uden SIF medlemsskab?

Deltagelse ved SIF Rustur 2022 kræver, at du er medlem af SIF.

Er du allerede medlem af SIF (fx hvis du har skiftet studie), har du mulighed for at spare gebyret for SIF medlemsskab (100 kr.). Kontakt SIF på Facebook eller direkte til Alexander Nørup på formand@sif.sdu.dk for mere info.

Jeg kan ikke nå bussen! Kan jeg komme senere?

Hvis du ikke kan nå bussen fra TEK (afgangstidpunkt kommer på mail), skal du selv sørge for transport. Du skal skriftligt informere os omkring dette senest dagen før afgang.